A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2013. december 10., kedd


Mi történt az alsó tagozatosok körében iskolánkban?

Szeptembertől megnyitotta kapuit iskolánk. Harmincnégy elsős kezdte iskolaéveit a 2013-14-es tanévben. Az egyik osztály hagyományos, a másik iskolaotthonos formában kezdte a munkát. A beszoktatás november közepére már vége felé közeledett. A felsőbb évfolyamokon már rutinosan kezdtek a munkához a kicsik. Próbáltuk színesíteni számukra az iskola falai között töltött időt. Számos délutáni szakkör, tehetséggondozó, korrepetálás indult iskolánkban. A gyerekek nagy számban éltek a lehetőséggel.
Szeptemberben iskolánk tizenöt tanulója Gacsal Zsuzsanna tanítónő vezetésével a fővárosi Madách Színház Mary Poppins című előadását nézte meg Polyák Lilla és Csonka András főszereplésével.
Szeptember 25-én a 3. a-sok a Tisza-tavi Ökocentrumba tettek tanulmányi kirándulást. A 3D-s mozi, a csónaktúra a tavon, a vidraetetés és a „Csodálatos vízivilág”, a „Kalandjátszótér” tetszett a legjobban     a tanulóknak.
Iskolánkban minden évben tombolaárusítás folyik a Vöröskereszt szervezésében. A tombola megvásárlásával a gyerekek táborozását segíthetik, valamint nyerhetnek is vele.
Gál Flóra 4. a osztályos tanuló a GENERALI a Biztonságért Alapítvány rajzpályázatára benyújtott sikeres pályamunkájáért pénzjutalomban részesült.
Tregova  Zsófi  4.a osztályos tanuló a XIII.”Nagykun Kupa” KYOKUSHIN Országos Bajnokság Gyermek II. korcsoportjában 1. helyezést ért el. Gratulálunk nekik!
November 19-én a hagyományokhoz hűen megrendeztük az egészségnevelési versenyt.

Helyezések: I. 4. b osztály csapata
                         II. 4. a osztály csapata
                         III. 3. b osztály csapata

A Megyei Természetismereti Versenybe beneveztek negyedikeseink, melyet a Kiskörei Vásárhelyi Pál Általános Iskola szervez. A 4. a osztályosaink egy csapattal indulnak, míg a b-sek két csapattal képviselik iskolánkat.
Nagy kedvvel készülünk a Játékos Sportvetélkedő körzeti fordulójára.

Szintén hagyomány nálunk, hogy nagy számban veszünk részt az Országos Mesevetélkedőn. Tíz csapattal neveztünk az idén. A két helyi fordulót az iskolában bonyolítjuk le decemberben és januárban. A gyerekek már készülnek a megmérettetésre.
Bartókné Tolnai Katalin 
Alsós munkaközösség - vezető

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése