A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2014. május 28., szerda

OSZTÁLYKIRÁNDULÁS 2.A
2014.MÁJUS 27.
EGER

Május 27-én a 2.a osztály Egerbe kirándult. Elkísért bennünket Gyuráki Katalin tanár néni is.
A nyolcórási vonattal indultunk. Először az egri várba mentünk. Rövid sétát tettünk, készítettünk néhány fotót, gyönyörködtünk a kilátásban, meglátogattuk a Börtön kiállítást. Ezután idegenvezetővel megnéztük a Hősök termét, a Kazamatát és a Kőtárat.
Amíg a Kazamatákban időztünk, óriási felhőszakadás volt, így 20 percre lent rekedtünk a földalatti folyosókon. Mikor kissé csendesedett az eső a Kazamata kapujától átszaladtunk a 3D moziba, ahol két rövidfilmet néztünk meg az egri várról és egy kis dínóról. 
A következő program az Egri Képtár megtekintése volt. Mindenkinek nagyon tetszettek az itt látható híres festmények. Mire itt végeztünk, már eltűntek az esőfelhők és melegen sütött a nap.
Vidáman folytattuk utunkat a Kopcsik Marcipániába. Itt szívesen nézelődtünk, hiszen mindannyiunkat lenyűgözött a közel 150 cukormasszából készült tárgy, de különösen a cukorból való barokk szoba.
Kipirultan, élményekkel gazdagodva tértünk haza, erről a jól sikerült kirándulásról. A képekkel szeretnénk ízelítőt adni a blog olvasóinak erről a kellemes napról.
Kiss Zsuzsanna
osztályfőnök

További képek: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése