A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2024. július 10., szerda

Erzsébet tábor Zánkán 2024



2024. június 30 - július 5. között iskolánk 27 tanulója, főként a 6. évfolyamból Zánkán táborozott.

Az utazást különvonattal biztosította az Erzsébet Alapítvány, melyre Füzesabonyban szálltunk fel vasárnap délben, s Zánkán kellett csak a csomagokkal bajlódnunk fél öt körüli érkezésünkkor. A regisztrációt követően elfoglaltuk a Vanília tábort. Az első esti programot, a tábornyitót egy kisebb zápor zavarta meg, de ez sem vette el a jó kedvet.

Minden napra igyekeztünk változatos programot összeállítani a bőséges kínálatból. Voltunk sétahajózni, kalandparkban, kipróbáltuk a VR-szemüveget, részt vettünk Biga – Heinz Gábor – koncertjén. A 6. b jelenlévő tagjai felléptek a tábori Ki mit tud?-on, ahol a válogatóról a döntőbe jutottak.

Legjobban a strandolást várta a társaság, hiszen volt olyan gyermek is a táborozók között, aki most volt először a Balatonnál. Erre több alkalmat is találtunk. A Balaton partján került sor a Hősök napjára, ahol többek között a TEK-esek munkájába is betekintést nyertünk. Voltunk középkori forgatagban, amikor a fegyvereket, páncélokat fel is próbálhattuk.

Élményekkel gazdagodva értünk haza péntek délután.

Erdélyi Annamária, Fejes Ildikó és Nagy Imre – kísérő pedagógusok

Kalandvágyók Erzsébet napközis tábor


Véget ért a Kalandvágyók Erzsébet napközis táborunk, melyben 60 gyermek mindennapjait tettük színesebbé hat lelkes  pedagógus közreműködésével. Rengeteg szuper program valósult meg a hét folyamán: kézműves foglalkozás, játékos vetélkedő, BeeBot programozás, egri kirándulás, pancsolás, Kahoot kvíz, zene, tánc…

A gyermekek az apró ajándékok mellett jégkrémet, gyümölcsöt és finomságokat is kaptak. A remek hangulat végig jelen volt, mindenki jól érezte magát. Köszönjük, hogy velünk voltatok, kívánunk mindenkinek kellemes feltöltődést a nyárra!

Mészárosné Csepregi Andrea

Alsós munkaközösség - vezető