A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2018. szeptember 27., csütörtök

PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP 
2018

Ha szeptember, akkor Pályaorientációs Nap!

Iskolánk 1-5. évfolyama három szakmával - fodrász, műkörmös, védőnő - illetve két hivatással - rendőr, tűzoltó - ismerkedhetett meg a szakmai nap reggelén. 
Ezt követően a ZF Hungaria Kft. munkatársa, Muri Mihály tartott érdekes bemutatót , mely végén apró ajándékokkal is meglepte a tanulókat. 


A legkisebbekhez Koroknai István rendőr főtörzsőrmester  érkezett EdBot robotja kíséretében, aki alaposan megtornáztatta a nézősereget. Mindeközben még közlekedési ismeretekkel is elhalmozta a fekvőtámaszozó gyermekeket.


Az iskola udvarán a Füzesabonyi Katasztrófavédelmi Örs  tűzoltóautója várta az érdeklődőket.
Az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltségtől Kovács Sándor tűzoltó százados, illetve Istványi Nóra tűzoltó főhadnagy válaszolt riporterünk kérdéseire.


A délelőtt további részében szakmákkal kapcsolatos játékos vetélkedőt szerveztek pedagógusaink.

Délután a 4.b osztály ellátogatott a Tóth tanyára, ahol az állattartás rejtelmeivel ismerkedtek. A napot finom házi lekváros kenyérrel zárták.


Mindeközben a  6-8. évfolyam A Heves Megyei Iparkamara szervezésében Budapestre, a Vásárvárosba látogatott a Szakma Sztár Fesztiválra. Itt, a szerdán elkezdődött EUROSKILL Eu - bajnokságba /Szakmák Európa Bajnoksága/ is bepillanthattak.






A Pályaorientációs Napot megszervezte - és lebonyolította: 
Bartókné Tolnai Katalin
Bozsikné Barta Mária



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése