A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2013. június 10., hétfő

Miénk a Tér!

  10 percre valóban miénk volt a tér! Iskolánk énekkara az Egri Kulturális és Művészeti Központ Forrás Gyermek és Ifjúsági Házában járt. A Miénk a tér! 3 napos rendezvény egy összművészeti fesztivál, melynek első napja, a ZENE NAPJA  május 9-ére esett. Általános és középiskolás diákok mutatták meg zenei képességüket, tehetségüket, tudásukat. Izgatottan vártuk ezt a napot, ahol 89 kis művészpalánta /hangszeres, énekes/, illetve kamaracsoport között kellett helyt állnunk. A  produkciók között nemcsak Debussy, Bartók, Mozart és Vivaldi művek csendültek fel nagy sikerrel, de  Máté Péter, Adele, Rihanna dalai, hévizgyörki  és zalai népdalok is. Kedvencünk lett a Csicsergő énekegyüttes, a Heves klasszikusok fuvola-trió, a Gentleman rockzenekar, de az énekkarunk lányainak legjobban Adele Skyfall c. száma tetszett Papp Márton nagyon tehetséges zongorista- énekes 12 éves fiú előadásában, aki saját feldolgozásban adta elő a számot, magát kísérve zongorán. Egyik ámulatból a másikba estünk!
  A fesztivál zsűritagjai Dr. Gábos Judit zongoraművész, az egri főiskola tanszékvezetője, Szabó Viola, népzenetanár /szintén az egri főiskolán/ és Széplaki Zoltán művésztanár / Miskolci Zeneművészeti Egyetem/ voltak.
  Már korán reggel Erika néni lakásán beénekléssel és tengerimalac simogatással kezdtük a napot, majd a közeli Forrásban próbáltunk. Volt időnk, hisz az 57. műsorszám volt a miénk. A fellépésig a közönség soraiban ültünk. Az egyórás szünet és a  80 perces csúszás a műsorban ugyan próbára tette türelmünket, de a rövid helyszíni próba után már izgatottan vártuk, hogy végre mi is színpadra lépjünk. Műsorunk Carl Orf Ritmusrondója, Kocsár Miklós Ugrótánca, s a Muzsika hangja jól ismert Edelweiss betétdala volt. Zongorán Kovács Anita tanárnő kísért minket. Nagyon jól sikerült a kis koncertünk!
 Nagy megmérettetés volt, igaz, nem adtak ki helyezést, hisz ez nem verseny, de nekünk nagy  tapasztalatszerzés és élmény volt. És énekkarunknak pedig megmutatták a fiatal énekesek , hogy az emberi hang, hangképzés milyen sokféle lehet. Hisz más egy énekkari, egy klasszikus-, egy musical-,egy rockos hang, illetve egész más a népi énekes hangja. Nagyon érdekes és tanulságos volt ez a sokféle műfaj és hangfaj.
  A végét már nem vártuk meg, hisz este 8-kor lépett fel az utolsó szereplő.

  A vonatindulásig még egy gyors fagyizás, és fáradtan, de vidáman érkeztünk meg Füzesabonyba erről az egész napos programról. Szerencsére senkinek nem fájdult meg a torka!
Kovács Erika 
énektanárnő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése