A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2014. március 19., szerda


Matematikaverseny
 Kompolt

Mint minden tanévben, az idén tavasszal is meghirdette a matematika versenyt a kompolti Általános Iskola. Nálunk már hagyomány, hogy erre iskolai fordulón választjuk ki a legjobban szereplő alsós tanulókat. A házi versenyünkön osztályonként 4-4 gyermek indult, és évfolyamonként a legjobban teljesítő 2 tanuló jutott tovább: 1 osztály: Kapocsi Dávid, Takács Dominik, 2.osztály: Fűzér Dénes, Sári Izabella, 3.osztály: Kapocsi Johanna, Kasza Ferenc,    4. osztály: Kapocsi Jonatán, Mohácsi Patrícia
A területi versenyre március 13-án került sor. A helyszínen minden gyermeket személyesen köszöntöttek a kompolti tanító nénik és felsős diákok. Kedves, hangulatos köszöntő és feszültségoldó műsor után kezdődött meg az 1 órás verseny. Először 1 perces gyorsszámolás volt a feladat, majd hozzáláthattak a gyerekek a sokszor komoly fejtörést igénylő feladatsor megoldásának. Amíg a zsűri értékelte a munkákat, addig a gyerekek különféle programokon vehettek részt: készíthettek színes krepp-papírból kokárdát, képeslapot, videózhattak, számítógépezhettek.
Izgatottan vártuk az eredményhirdetést. A nagyon erős mezőnyben a mi tanulóink is szereztek néhány jó helyezést: Kapocsi Dávid 4., Takács Dominik 19. lett 34 elsős közül, a 33 másodikosból Sári Izabella 13., Fűzér Dénes 14., helyezett. Harmadikosok 39-en versenyeztek, Kapocsi Johanna 7., Kasza Ferenc 11. lett , a negyedikesek közül pedig, akik 35-en versenyeztek, Kapocsi Jonatán a 6., Mohácsi Patrícia pedig a 17.
Így iskolánk a 21-es mezőnyben a 7. helyet szerezte meg. Köszönjük a munkáját a felkészítő tanító néniknek!
Jó hangulatban, tapasztalatokkal telve érkeztünk haza. Készülünk a következő versenyre.

Gyuráki Katalin












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése