A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2014. augusztus 14., csütörtök


Úszótábor Bogács 2014

A hagyományoknak megfelelően idén nyáron is szerveztünk tábort az alsó tagozatosok számára. A huszonkét jelentkezőből sajnos lázas betegség miatt két gyerek indulás előtt visszalépett. Így húsz fővel rendeztük meg a tábort. Az utazáshoz ismét a szülők segítségét kértük, így július 7-én reggel hét autóval indultunk Bogácsra, ahol az „ALKAVI” apartmanban már vártak bennünket szállásadóink. A reggelit, ebédet és vacsorát a táborban fogyasztottuk el, míg az uzsonnát a strandon osztottuk ki. A gyerekek jó étvággyal láttak neki a finom ételeknek minden alkalommal. Minden nap a strandolásé volt a főszerep. Első napon felmértük a gyerekek tudását, s ez alapján különböző csoportokba osztottuk őket. Más-más módszerrel foglalkoztunk az „ebihalakkal, békákkal, delfinekkel, cápákkal és kardszárnyú delfinekkel”. A foglalkozás sikeresnek bizonyult, hiszen majdnem minden gyerek magasabb kategóriába került, mint érkezéskor. Természetesen nem csak tanultunk, hiszen a foglalkozások között bőven hagytunk időt a játékra is. Ezen a nyáron vehették birtokukba a fürdőzők a három új csúszdát, melyeket gyerekeink igen alaposan kihasználtak.

A fürdőzés mellett természetesen más programokról is gondoskodtunk. A harmadik napon túrázni indultunk. Megnéztük a horgásztavat, majd felkapaszkodtunk a kilátóhoz is. Vetélkedővel tarkítottuk a táborban töltött időt. A szobák között tisztasági verseny folyt, melynek végén jutalmakat kaptak a gyerekek.

Utolsó délutánra meghívtuk a szülőket, akik a strandon csatlakoztak hozzánk, s megnézték, hogy a gyerekeik hogyan ússzák le a különböző távokat. Sajnos az estére tervezett közös nyársalást elmosta az eső, így este nyolc órára mindenki hazautazott.

Köszönöm a felnőttek fáradhatatlan munkáját, a szülőknek az utazásban és „ajándékozásban” nyújtott segítségét. A gyerekekre pedig büszkeséggel gondolok, hiszen kisiskolás létükre bátor és jó táborozók voltak, s mindenki sokat tanult az öt nap alatt.



Bartókné Tolnai Katalin

táborvezető

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése