A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2019. március 29., péntek

HONVÉDELMI NAP
A TÁM/6/2018 - a Honvédelmi Sportszövetséghez aktív kötődést kialakító, köznevelési intézmények fenntartói által szervezendő iskolai programok támogatása – című pályázat keretében a mai napon már a harmadik programelemet valósította meg iskolánk.
A pályázat első elemeként a 7. és 8. évfolyamosok ellátogattak Budapestre,  a Terror Háza Múzeumba -  ahol 1956 történelmi eseményeit ismerhették meg.
Második elemként került sor egy úgynevezett interaktív, táncházzal egybekötött március 15-i ünnepi műsor megszervezésére, lebonyolításra.
A mai napon pedig honvédelmi napot tartottunk. Az első három órán tájékozódó futás, „Szeretlek Füzesabony” címmel honismereti érzékenyítés zajlott, majd feladatsorok megoldásával adtak számot  szerzett ismereteikről a gyerekek .
Az évfolyamok előzetes feladatokkal is készültek, transzparensekkel, illetve digitális bemutatókkal  fejezték ki szülővárosuk iránti  kötődésüket, melyekből kiállítás is nyílt az iskola aulájában. 
11 órakor érkezett meg az egri SZC  Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium, Szakközépiskola 11.d rendvédelmi osztálya, fantasztikus  önvédelmi bemutatót tartottak.
A délután izgalmas ügyességi számokkal folytatódott, 8 különféle akadálypályát kellett teljesíteni a tanulóknak. Volt többek között kézigránát dobás, célba lövés légpuskával /Urbán Antal lövészet vezetővel/, lapos kúszás „drót”akadály  alatt, illetve kötélen átmászás megáradt patak felett. J
A nap eredményhirdetéssel és ajándékcsomagok kiosztásával zárult.


Köszönet a szervezőknek 
az élményekben gazdag nap lebonyolításáért!






1 megjegyzés:

  1. Köszönet a Honvédelmi és Sportszövetségnek a pályázati lehetóségért a Kollégáknak pedig a töretlen lelkesedésért és a kitartó munkáért!
    Ismét egy színvonalas programmal lettek gazdagabbak a diákjaink! 🙂

    VálaszTörlés