A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2019. május 12., vasárnap

ERZSÉBET OSZTÁLYKIRÁNDULÁS
ZÁNKAFÜRDŐ
2019. május 1-3.
A 6. évfolyam tanulói 3 napos kiránduláson vettek részt Zánkafürdőn Kutasiné Karanyicz Katalin és Lőrincz Bianka osztályfőnökök kíséretében. Az utazásunk során sokféle tömegközlekedési eszközt vettünk igénybe. Utaztunk vonaton, buszon, metrón, majd a Balatonon a hajókázás örömeit is átélhettük. Ahogy megérkeztünk a táborba, birtokba vettük a szobákat. A délutáni programunk egy kutyabemutatóval vette kezdetét. Szájtátva néztük, hogy mennyi mindenre betaníthatók a kutyusok. Ezután átadtuk magunkat a néptánc által kínált örömöknek.
A következő programunk a kézműves foglakozás volt, ahol magunk által festett táskákat illetve bőrszíjból egyedi nyakláncokat, karláncokat készíthettünk. Az elsőnap estéjét egy koncerttel zártuk, ahol Burai Krisztián (Pop-R'n'B énekes-dalszerző-producer) szórakoztatta a résztvevőket.
A második napot sétahajózással kezdtünk, majd a szablyavívás rejtelmeit sajátítottuk el. Egy végett nem érő küzdelem részesei voltunk a magyar-török csatározás során, melynek győztese csakis a magyar csapat lehetett. Itt nemcsak az ügyességre szablyaforgatásra volt szükség, hanem nagyon jó stratégiát kellett kidolgozni, a harc megkezdése előtt. Újabb és újabb csatát vívtunk. Ez a harcmodor annyira rabul ejtett bennünket, hogy a délután folyamán az íjászatot követően újabb küzdelembe vetettük magunkat.
A nap során két órát tartózkodtunk még a Kalandparkban, majd a Haditechnikai Parkban katonai járműveket nézhettünk meg illetve beszállhattunk egy katonai helikopterbe.
Nagyon sok élménnyel, kalanddal gazdagodva tértünk haza.
Lőrincz Bianka
Kutasiné Karanyicz Katalin
Galéria>>


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése