A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2021. február 7., vasárnap

Főzőszakköröseink projektzáró foglalkozása 2021


EFOP-3.9.2-16 jelű Építs jövőt! - Új esély program Füzesabony és térsége

„Életvezetési ismeretek” foglalkozás

Az életvezetési ismereti foglalkozások - az elmúlt tanév után - szeptembertől folytatódtak, kétheti rendszerességgel, dupla órákkal. Új résztvevők is beléptek a kimenő nyolcadik évfolyamosok helyére, az új tagok 10- 11 évesek. A csoport létszáma 13 fő. 

Az ősz folyamán kevés alapanyagból, egyszerű, és gyorsan elkészíthető, a gyerekek által kedvelt ételeket – és édességeket készítettünk. Fontosnak tartom a környezettudatos nevelést, ezért az ételpazarlás elkerülésére, a szelektív hulladékgyűjtésre, valamint a komposztálásra mindig felhívom a figyelmüket. A foglalkozások mindig elméleti ismeretekkel kezdődnek, és ezek elsajátítása után a gyakorlatban alkalmazzuk a megszerzett tudást. Jó látni, hogy egyre rutinosabban mozognak a tűzhely körül, ami számomra azt jelzi, hogy otthon is kipróbálják magukat a konyhában, és elmondásuk szerint sokkal többet segítenek a háztartásban.

Az utolsó alkalmunkon egy hagyományos magyar ünnepi étel elkészítése volt a cél, mely tökéletesen megvalósult. Gyönyörű terítéket, és a gyerekek által készített asztali díszt használtunk, mellyel az esztétikai érzéküket is fejlesztettem.

A pályázat végeztével az intézményvezetés úgy döntött, hogy továbbra is megtartjuk a foglalkozásokat. Ez annál is inkább örömteli, mert nagyon hasznosnak tartottam ezeket az alkalmakat, a gyerekek is élvezettel vettek részt rajta. 


Énekes Istvánné - foglalkozásvezető

                                                                                                                                             

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése