A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2021. december 6., hétfő

Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó

2021. december 4-én szombaton nyertes pályázatunknak köszönhetően 26 telekis gyermek vehetett részt a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expón és Világtalálkozón, mely a fenntarthatóság témakörében szervezett legrangosabb nemzetközi diplomáciai találkozó a közép-európai régióban. Hogyan működnek az okosvárosok? Mit tehetünk vizeink tisztán tartása érdekében és miként óvhatjuk kis lépésekkel a környezetünket? Többek között ezekre a kérdésekre kaphattak választ és megvalósítási ötleteket a Planet Budapest 2021 látogatói.

A rendezvény 6 napja alatt a YourPlanet - Te Bolygód elnevezésű kiállítási szekcióban az érdeklődők 11 helyszín 64 installációján keresztül ismerkedhettek meg a fenntarthatósággal és mélyíthették el ezzel kapcsolatos tudásukat.

A pályázat nyertes csoportjai – köztük a telekis diákok is - a 70 perces vezetett programot követően meglátogathatták a kiállítás egyéb részeit is, mint a Your Planet, illetve a Nature Friendly kiállítócsarnokot, majd a Zöld játszóteret, ezt követően mézeskalácsot díszíthettünk,  lehetőségünk volt kipróbálni a Mikromobilitás pályát is. A mikrobolitás a kis, könnyű, emberi erővel, elektromos motorral vagy ezek kombinációjával hajtott közlekedési eszközök használatát, az ezekkel való közlekedést jelenti. Ide tartozik például az elektromos kerékpár, roller, e-roller, e-robogó, segway.

A Heroes of the Future Ifjúsági élményprogramon 4680 diák, vagy másképpen 156 db 30 fős diákcsapat  kapott lehetőséget az interaktív fenntarthatósági kalandpályán végigmenni. A pályán 4 izgalmas helyszín várta a gyerekeket, ahol például Német Ádám -  aki előtte a kiállításon virágmagot gyűjtött, - jóvoltából sikerült megmenteniük a méheket a jövő számára, hisz a virágmagokat elültetve jutnak újra virágporhoz.

A kihívás után a Zöld játszótéren pihentük ki magunkat.

Rengeteg élménnyel tértünk haza, reméljük jövőre is pályázhatunk erre a programra! :)

Kun Andrea                                                                                                 Mészárosné Csepregi Andrea

https://planetbudapest.hu/vilagtalalkozo


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése