A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2024. március 13., szerda

Folytatódtak az Iskolahívogató programok a Telekiben

Galéria a képre kattintva

Kedden délelőtt ismét színes programokkal várták a leendő tanító nénik és az Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai a nagycsoportos gyerekeket. Három helyszínen érdekes feladatokon keresztül ismerkedtek az iskolai élettel. A zeneiskolából Zita és Angi néni dalfelismeréssel, ritmustapsolással és hangszerbemutatóval hívogatták a leendő elsősöket. Bíró-Szabó Krisztina az egyik leendő elsős tanító néni mesével köszöntötte, majd a Bee-bootokkal varázsolta el a gyerekeket. Bálint Krisztina tanító néni a digitális játékok világába vezette be a nebulókat, majd logikai játékokban is kipróbálhatták magukat. A végén nem maradhatott el az almaevés és az ajándékozás sem. Legközelebb a tanító nénik látogatnak majd el a nagycsoportosokhoz még egy kis közös játékra, ismerkedésre.

Szerdán reggel a szülőket hívtuk bemutató  órákra a 3.a és 3.b osztályba, ahol matematika és magyar nyelv órát láthattak. A tanító nénik igyekeztek bemutatni, hogy a mindennapok során milyen módszertannal és eszköztárral próbálják érdekessé és hatékonnyá tenni az oktató-nevelő munkájukat.

Galéria a képre kattintva

Délután öt órától került sor a szülői értekezletre, ahol a tanító nénik bemutatkozása, az Alapfokú Művészeti Iskola által kínált lehetőségek ismertetése, a beiratkozással és az iskolakezdéssel kapcsolatos információkon kívül rendhagyó feladatokat is kaptak a szép számban megjelent szülők. Kipróbálhatták, hogy hogyan épül fel egy DFHT-KIP-es óra, milyen szerepkörök és csoportfeladatok segítik az ismeretek elsajátítását. Jóhangulatban gyűjtötték össze az anyukák és apukák, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezzen a jó tanító és a jó szülő; milyen eszközökre lesz szüksége egy elsős tanulónak, milyen ünnepek és milyen órarend várhat majd a kisdiákokra jövőre.

Ezúton köszönjük mindenkinek a megtisztelő érdeklődést intézményünk iránt! Szeretettel várjuk a beiratkozáson a kedves szülőket, majd szeptembertől az első osztályos gyerekeket!

Iskolavezetőség

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése