A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2024. május 30., csütörtök

LifeChanger 2024 pályázat

 

Galéria a fotóra kattintva

Az United Way Magyarország által kiírt LifeChanger 2024 pályázaton 4 intézmény nyerte el a lehetőséget, hogy megismerje a szervezet saját fejlesztésű programját, mely által a gyermekek pénzügyi tudatosságát, kultúráját, és pénzgazdálkodási készségeit fejlesztik.

Olyan értékek és erények tudatosításában segítik a gyerekeket, mint a takarékosság, a közösségi munka fontossága és a másokra való figyelés.

Elérkezett iskolánkba a program első állomása, a LifeChanger – csapatjáték a pénzügyi tudatosságért.

A mai napon élménypedagógián alapuló oktatási módszereken keresztül sajátították el a 3-4-5. évfolyamos tanulók a korosztályuknak megfelelő pénzügyi ismereteket, miközben fontos készségeik és képességeik is fejlődtek.

A megismert társasjáték keretein belül komoly, a hétköznapi életben gyakran előforduló döntéseket kellett a csapatoknak meghozni.

Folytatásként, szeptembertől, az egyéni és csoportos döntéseiket pontokra váltjuk, amiket az OkoShop-ban tudnak majd elkölteni.

A Komplex Alapprogram Életgyakorlat Alprogramunkat kibővítjük, ahol a mindennapi pénzügyi kultúra és a pénzügyi gazdálkodási készségek fejlődése mellett még felhőtlen szórakozás is várja a gyermekeket. Mindebben segítségünkre lesz a szervezet által fejlesztett ÉSZPÉNZ – DÖNTS, GYŰJTS, SEGÍTS című társasjáték.

Köszönjük az Untied Way önkénteseinek a segítséget a szórakoztató tanítási órák megtartásban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése