A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2012. október 18., csütörtök




KUTATÓK ÉJSZAKÁJA 
EGER, 2012.SZEPTEMBER 28.

Szeptember negyedik péntek éjszakája idén is a szenvedélyesen kíváncsiaké volt!
Végre újra kinyíltak a laborajtók, a kutatók ismét kibújtak fehér köpenyükből, és hétköznapi nyelven mutatták be a tudományt.
Szeptember 28-án, a Kutatók Éjszakáján kicsik és nagyok személyesen találkozhattak a kutatókkal, kipróbálhatták eszközeiket, találmányaikat, megismerhették a munkájukat előadások, vetélkedők, kiállítások és tudományos-szórakoztató programok keretében.

A Kutatók Éjszakájára 12 nyolcadikos osztályos tanulóval látogattunk el a Teleki Blanka Általános Iskolából.
A rendezvényt 7 éve szervezik meg az egyetemek és főiskolák valamint a természettudománnyal foglalkozó kutatóintézetek, hogy népszerűsítsék munkájukat, a hétköznapi emberek számára is érthetően magyarázzák el a természettudományi jelenségeket.
Utunkat az Eszterházy Károly Főiskola Leányka úti épületében kezdtük, ahol különböző számítógépes programot próbálhattunk ki, megbirkóztunk egy fizikai totóval, majd virtuális játékkal játszottunk. Itt a nagy érdeklődés miatt sorba kellett állnunk, hogy próbára tegyük magunkat a vadvízi evezésben, vagy egy célba dobó versenyen.
Este 7 órától a kémiai előadóban gyülekeztünk, ahol a tanszék tanárai különböző érdekes hang- és fényjelenséggel járó kísérletet mutattak be.  A robbanás vagy villanás után nem maradt el a jelenség magyarázata sem.
Ezt követően a campus mellett lézershow szórakoztatta az érdeklődőket.
Lesétáltunk a Dobó térre, ahol épp különböző együttesek koncerteztek, ebbe is belekóstoltunk egy kicsit, majd igyekeztünk a Líceum felújított épülete felé. 6. osztályos korunkban részt vettünk egy városismereti versenyen, de akkor ebbe az épületbe nem látogathattunk el, mert épp felújítás alatt állt. Most pótoltuk ezt a hiányosságot. Felmásztunk a „toronyba”, ahol megnéztük a csillagászati múzeumot, majd a kilátó teraszáról gyönyörködtünk Eger éjszakai fényeiben.
Köszönjük a két szülőnek – Árva Csabánénak és Korpás Mihálynak-, hogy velünk töltötték ezt az estét.
Fejes Ildikó
tanárnő




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése