A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2014. április 25., péntek

Határtalan Emlékezet - Egy évszázad Gábor Áronnal 

történelem verseny

2014.április 24. Eger


A Honvédek csapata  

Az Ágyútöltelékek csapata

Együtt :)

Díjátadás


2014. április 24-én került sor Egerben, a Bródy Sándor Megyei Könyvtárban a három fordulós verseny megyei döntőjére, amire iskolánkból két csapat jutott be. A verseny különlegessége volt, hogy a Book Night program keretén belül este 6-kor kezdődött és kb. éjfélig tartott. A gyerekek egy térkép alapján tájékozódva állomásokon oldottak meg különböző feladatokat. Ezt a versenyt Sepsiszentgyörgyön is megrendezték, amelynek győztes székely diákjai kísérték a versenyzőket a feladatok során. Patrik elkészítette Gábor Áron ágyújának hiteles másolatát, ami a vetélkedő igazi szenzációja volt! A vacsora után működésbe is hozta, ami után elénekeltük az ismert népdalt. Az eredményhirdetés előtt táncházon is részt vehettek a gyerekek. A jó hangulatú népi táncoláson a Teleki csapatai végig kitartottak. Késő este került sor az eredményhirdetésre:

6. helyezést ért el a Honvédek csapat: Kaló Alexandra, Kovács Antónia, Mlinkó Barbara, Streba Dániel, Tasi Barbara 8.a osztályos tanulók.

3. helyezést ért el az Ágyútöltelékek csapata: Bollók Vivien, Gál Dominika, Orosz Erik, Vajda Patrik és Vermes Anett 8.b osztályos tanulók. Ezért az eredményért csodálatos a jutalom: 1 hetet töltünk el május 10-től Erdélyben, Sepsiszentgyörgyön.

Mindkét kis csapatomra nagyon-nagyon büszke vagyok! Ügyességetek, szorgalmatok és kitartásotok példaértékű!  
Valamint köszönöm szépen a Kedves Szülők segítségét is, akik ilyen kései órán hazahozták a gyerekeket!
Bernáth Melinda
(felkészítő tanár)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése