A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2015. október 14., szerda

40 év után újra együtt!


Nagy volt a mozgolódás iskolánkban 2015. október 10-én, szombaton. Egy 60 és egy 40 éves találkozó került megrendezésre.
Az 1975-ben végzett két osztály részére közös találkozót szerveztünk, hisz 1967-ben negyvenhárman egy osztályként indultunk Dr. Pápai Sándorné tanító néni szárnyai alatt. Harmadikban Rátkai Istvánné lett az osztályfőnökünk, majd kettéosztottak minket. Az „a” maradt Rátkainé Rózsika nénivel, a „b”-t Szűcs Dezsőné Vera néni tanította. Felsőben az egyik osztályfőnök Gál Péterné tanárnő lett, a másik Radics Józsefné tanárnő, majd 6.-tól Szabó István tanár úr.
1975-ben negyvenöten énekeltük ballagásunkon az „Üres a fészek…” kezdetű  dalt, s most 27 osztálytársunk  jött el örömmel a találkozóra. Többen is voltunk, akik 40 éve nem láttuk egymást!
Sajnos több tanárunk és négy osztálytársunk már nem lehet köztünk.  Rájuk a Teleki Blanka domborműn elhelyezett koszorúval és mécses gyújtással emlékeztünk.
Az osztályfőnöki órán meséltünk életünkről, az eltelt idő történéseiről. Jó érzés volt hallani, ahogy többen is megköszönték azt a felkészítést, tudást, amit ettől az iskolától, az itt tanító pedagógusoktól kaptak. Vidám hangulatban, ízletes vacsora mellett beszélgetve telt az este további része. Előkerültek a régi fényképek, emlékek. Nagy élmény volt felfedezni 40-45 évvel ezelőtti önmagunkat a régi fotókon, írásainkat az őrsi és rajnaplókban.
Köszönjük osztályfőnökeinknek, hogy megtiszteltek minket jelenlétükkel és segítettek emlékezni, felidézni gyerekkorunk élményeit.


Az este végén a következő találkozó reményében köszöntünk el egymástól.
Farkas Judit













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése