A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2017. szeptember 12., kedd

                 
                         
Az Európai 
autómentes nap nevében







Iskolánk az idén harmadik alkalommal, az Európai autómentes nap nevében közös kerékpározást szervez városunkban. Ez egy országos rendezvény, melyet Magyarországon 1998 óta tartanak meg. Egyre több önkormányzat és iskola csatlakozik e programhoz, mely 2002 óta szorosan összekapcsolódik az európai mobilitási hét rendezvénysorozatával, minden év szeptember 16 és szeptember 22 között az autómentes hét valamely napján szervezzük mi is.
Az Európai autómentes nap rendezvénysorozat, fel kívánja hívni főként a városlakók és a városvezetés figyelmét arra, milyen kevés “lemondással”, milyen nagy eredményeket érhetünk el. Mi ugyanezt szeretnénk tenni szűkebb környezetünkben. Igyekszünk a gyerekekben és szüleikben a környezettudatosságot erősíteni.

A programunk egyik hosszú távú célkitűzése, hogy rávegye a rendszerint autóval iskolába szállított diákokat, hogy gyalog, ill. kerékpárral közlekedjenek. Ily módon kívánunk hozzájárulni tanítványaink egészségének és életminőségének javításához. Ezúton hívjuk azokat a tanulókat, szülőket és nevelőket, akik azonosulnak a rendezvény céljával.


Időpont: 2017.09.18. 11:15 óra.

A közös kerékpározás az iskolánk elől indul. A résztvevő tanulók és szüleik a kísérő osztályfőnökök, ill. nevelők irányításával haladnak az előre megadott útvonalon. A forgalmasabb helyeken rendőri kísérettel. Természetesen ez a nap nem a gyorsaságról szól, nem az előzésekről, hanem mindössze felhívó jellegű, hogy mit tehetünk a környezetünkért. A gyerekek saját felelőségükre vesznek részt a programon, biztonságtechnikai előírásoknak megfelelő kerékpárral, láthatósági mellénnyel. Szeretnénk a gyerekekben a környezettudatosságot erősíteni.
Útvonal:Szabadság út, Turul út, Jókai út, Orgona út, Tábor út, Alkotmány út, Táncsics M. út, Dózsa György út, Szabadság út, átkelés az aluljárón,Rákóczi út, Mátyás király út, Temető út, Kisszohoda út, Árpád út, Baross út, aluljáró, Szabadság út iskola

A jelentkezési névsor leadásának határideje: 2017.09.14. (csütörtök)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése