A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2018. március 27., kedd

VÍZ VILÁGNAPJA- EREDMÉNYHIRDETÉS - JUTALMAK KIOSZTÁSA 
Iskolánkban több éves hagyománya van a természet megóvására, tiszteletére nevelésnek. Tanulóink aktívan részt vesznek a jeles napokra való készülődésben. Így idén is megemlékeztünk a Víz Világnapjáról március 22-én. Az alsós gyerekek előzetes feladatként rajzokat készíthettek „A víz körforgása” címmel. A felső tagozatos diákoktól pedig PPT-t vártunk hasonló témában, ill. Magyarország vizeiről.

Minden osztály kapott előzetesen egy vállalási füzetet, melyben a víz védelmével kapcsolatos teendőket teljesíthettek, s aláírásukkal hitelesítették, hogy be is tartották ezeket. Ugyancsak ebben a füzetben gyűjtőmunkát is kaptak a gyerekek: ásványvíz márkaneveket, összetett szavakat, dalokat és közmondásokat kellett keresniük, gyűjteniük, melyek természetesen a vízzel kapcsolatosak lehettek.

A Víz Világnapján a tanórákon a kollégák vízzel kapcsolatos témákat, feladatokat csempésztek az óra menetébe, hogy ismereteiket bővüljenek, szemléletmódjukat formálják.

Az első szünetben Smetana Moldva című művére a tornacsarnokban kék pólóba öltözve megpróbáltuk a víz hullámzását megjeleníteni Szűcsné Pócza Zsuzsanna tanárnő segítségével.

A 2. és 3. szünetben a földszinti aulában Vízbár várta a szomjas gyerekeket, ahol a támogatóinktól kapott ásványvizeket fogyaszthatták.

Az emeleti aulában külön alsós és felsős játékos feladatokat, színezőket, rejtvényeket, szókeresőket, kvízeket oldhattak meg a gyerekek. Ugyanitt találós kérdésekre adhattak válaszokat.

A 14-es teremben pedig, az érdeklődők megtekinthették azokat a látványos és színvonalas PPT-ket, amelyeket a felsős diákjaink készítettek. Köszönjük Deli István tanár úr segítségét.


A földszinti aulában az alsósok munkáit állítottuk ki, több napon keresztül lehet megtekinteni ezeket.

Apró vízcseppecskére a tanulók egy-egy fontosnak tartott gondolatot írtak vagy rajzoltak, ezeket is elhelyeztük a paravánon. Jó látni, hogy érdeklődve olvasgatják, nézegetik a gyerekek társaik gondolatait.

Köszönjük az osztályfőnökök segítségét, valamint a támogatók felajánlásait!



Támogatók:

Iskolánk alapítványa
Iskolánk diák-önkormányzata
Coop ABC

Diófa italkereskedés
Varázskuckó
Szakál Zoltán
Czakóné Püspöki Ilona
Szűcsné Pócza Zsuzsanna
Gyuráki Katalin
Antal Zoltánné

                                                                                 Antal Zoltánné és Gyuráki Katalin
                                                                                                    szervezők


Fotó: Nagy Imre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése