A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2021. június 26., szombat

Csodaszarvas Közösségi Program I. turnus - A víz mint éltető erő

Az ÖkoManó Közösségi Program I. turnusának megvalósítására 2021. június 21-25. közötti 5 napban került sor a Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületében. 

A közösségi programba 3. és 4. évfolyamos gyerekeket vontunk be. Úgy vélem, ez az a korosztály, amikor még hatékonyan tudunk beavatkozni egy-egy gyermek személyiségébe és tudunk előidézni pozitív szemléletformálást környezettudatosság terén. Mindezt cselekvés által, hiszen így interiorizálódik leginkább a tudás.

A Közösségi Program célja környezettudatos magatartás kialakítása, formálása, valamint szemléletformálás a fenntarthatóság jegyében. A környezettudatos szemléletformálás középpontjában ez alkalommal a víz – mint létfontosságú éltető elem állt.

Ezek alapján a program 3 fő témája a következő volt: a víz körforgása, vízerő, mi folyik a csapból? 

Kiegészítő foglalkozásként a következő programok valósultak meg: jégtörők és más közösségi játékok, napindító játékok, táblás játékok, retro – játékok, kézműves foglalkozások, udvari vizes játékok, érzékenyítő mesefilmek megtekintése – érzések, vélemények megfogalmazása.

A Közösségi Program tartalmazott egy egész napos kirándulást az – Egri Termálfürdőbe, illetve  ellátogattunk a füzesabonyi víztoronyba is.

A program megvalósítói: Farkas Judit, Kun Andrea, Mészárosné Csepregi Andrea





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése