A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2022. február 22., kedd

Érzékenyítés - Parasport Nap a Telekiben


 Galéria>>


Iskolánk csatlakozott a Magyar Parasport Napja rendezvénysorozathoz. Meghívtunk olyan vendégeket, akik valamilyen fogyatékossággal küzdenek, élnek együtt. Az egyik vendégünk Mátrai Balázs volt, aki születése óta vak. Mesélt az életéről, arról hogyan tanult meg írni, illetve olvasni, mennyire tud pozitívan együtt élni állapotával. Balázs a Vakok és gyengénlátók budapesti iskolájába járt, majd az egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnáziumban érettségizett. Az Eszterházy Károly Egyetemen végzett anglisztika, majd a Budapesti Eötvös Lóránd Tudomány Egyetemen kommunikáció szakon. Példaként állítható a fiatalok elé, hogy látásában akadályozottként is több diplomás, felsőfokú angol nyelvvizsgával rendelkező, optimista, tervekkel teli fiatalember.

A másik vendégünk Tősi Judit és fia, Jacsmanik Attila, akik terápiás és jelző kutyák kiképzésével foglalkoznak. Attila számára nagyon fontos a kutyája jelzése, mivel Zsömi megérzi gazdája vércukor értékének változását, és figyelmezteti őt ilyen esetekben. A tanulók láthatták, hogy a kutyusok milyen ügyesen és feltétel nélkül teljesítik gazdájuk kéréseit. Arról is kaphattak tájékoztatást, hogyan kell – lehet tanítani a kutyusokat.

A nagy érdeklődésre való tekintettel terveink között szerepel, hogy a Gyermeknapi rendezvényünkre újra meghívjuk a kutyakiképzőket és a kutyusokat.

A testnevelés órákon a diákok megismerkedhettek a csörgőlabdával, illetve kipróbálhatták a kerekes székeket, és az azokkal való közlekedést.

                                                                                                              Fejes Mária Ildikó

 munkaközösség vezető


1 megjegyzés:

  1. Gratulálok a rendezvényhez, igazán példamutató kezdeményezés!

    VálaszTörlés