A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2022. május 17., kedd

Madarak és fák napja 2022

Iskolánkban már nagyon régi hagyományra tekint vissza a Madarak és fák napja rendezvény. A több mint 100 éves jeles nap a Föld napja testvérünnepe, egy újabb alkalom a cselekvésre, természeti környezetünk megismerésére, védelmére. A madarak mellett a fák is egyre nagyobb szerephez jutnak a madarak és fák napján. 2022 madara  a zöld küllő, a fája pedig a nagylevelű hárs.

2022. május 17-én került sor a „Madarak és fák napja” projektnap megrendezésére a Városi Lövészklub élményparkjában. Ezúton is köszönjük a Füzesabony Városi Szabadidő és Tömegsport Lövészklub –nak, hogy a helyszínt rendelkezésünkre bocsátották.

Iskolánk tanulói kerékpárral illetve gyalogosan érkeztek meg a helyszínre a reggeli órákban, köszönjük a Polgárőrség segítségét az útvonal biztosításában. Kilenc órakor kezdetét vette az osztályok közötti versengés. Volt többek között tojásvivő verseny, madarak sziluettjének felismerése, tojásfoglaló, átkelés folyón, tojásmentő akció, falevelek, termések, fák párosítása/geocaching, teke madármódra,  és még sok izgalmas csapatjáték. Előzetes feladatként menetleveleket készítettek, illetve csatakiáltással készültek a gyerekek.

Mindeközben a szülők már előkészítették a bográcsokat, paprikás krumplit főztek, de volt aki nyársalt.

A sok játék, izgalmas feladatok, ebéd és szabad játék után következett az eredményhirdetés, Antal Zoltánné, Ági néni tolmácsolásában.

Köszönjük a remek programot!

 


1 megjegyzés:

  1. Köszönjük a remek napot, az izgalmas feladatokat, s a remek ételeket!

    VálaszTörlés