A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2022. október 7., péntek

Állatok Világnapja az 1.b osztályban

Az 1.b osztály tematikus nappal  ünnepelte meg az Állatok Világnapját

A Telekibe járó diákok már kicsiként megtanulják tisztelni természeti értékeinket, kincseinket. Iskolánk a fenntarthatóság mellett, nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy a körülöttünk lévő világot minél jobban és minél korábban megismertesse diákjaival.

Az 1.b osztály a mai napot teljes egészében az állatoknak szentelte. Szinte kivétel nélkül mindenki állat mintás ruhában érkezett (még Kriszti néni is), kisállattal a kezében. Megbeszéltük, hogy ki miért éppen azzal a plüssel jött iskolába, illetve hogy milyen állatokhoz fűz bennünket szoros viszony. Volt, aki saját kisállata fotójával, mókás történetekkel és képeskönyvvel érkezett.

 A témanap a csapatok kialakításával indult. Négy állat nevét képviselték ma a gyerekek, amik nem mások, mint a Kis Fókák, Kis Gepárdok, Kis Lajhárok és Kis Sasok csapata.

Az osztály először megismerkedett a csapatok nevét adó állatokkal. Érdekességeket, információkat gyűjtöttünk össze ezekről a csodálatos élőlényekről. A gyerekek rengeteg új ismerettel gazdagodtak.

Az elsősök a nap további részében különböző kreatív feladatokon keresztül ismerték meg a házi állatokat és a védett állatokat egyaránt.

Végül az igazi csapatmunka a védett állatok állatkertjének elkészítése volt. A kiválasztott élőlényeket meg kellett megfesteniük egy saját óvóhely védelmébe. Gyönyörű munkák készültek zsírkréta, festék és filctoll felhasználásával, A3-as méretben.

Természetesen a jutalmazás sem maradt el. A 3. helyezett mosolygós csillagot, a második pedig serleget kapott az üzenő füzetébe. Az első helyezett édességgel és egy apró játékkal gazdagodott. A legfontosabb azonban, az élmény alapú szemléletváltás, amivel a gyerekek gazdagodtak.

Kalcsó Krisztina

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése