A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2023. november 22., szerda

Bátrak Ligája 2023 - Gratulálunk!

 



Galéria a képre kattintva

Ismét itt a Honvédelmi Sportszövetség népszerű versenye! A 2023/2024-es tanév első Bátrak Ligája versenyét rendezi meg a HS Heves Vármegyében, Füzesabonyban november 22-én. 

A Bátrak Ligája egy honvédelmi jellegű sportvetélkedő verseny, amelynek a füzesabonyi lesz a 41. állomása. A tavalyi versenysorozaton 70 iskola 560 versenyzője vett részt, az országos döntőben Csepelen 14 iskola 112 versenyzője szerepelt, akik közül a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum csapata lett a bajnok.

A korábbi évekhez hasonlóan most is egy adott sportcsarnokban, tornacsarnokban alakítják ki a pályát és oda várják a térség iskoláit. A meghívott 10 intézmény csapata párhuzamosan hajtja végre a feladatokat, minden állomáson 20 perc áll rendelkezésükre, hogy legjobb tudásuk szerint teljesítsék a versenyleírásban részletezett feladatokat, majd ezt követően csapatonként mennek tovább a következő állomásra.

A feladatok közt szerepel ergométeres evezés, erőpróba, vívás, blazepod, íjászat, lézerfegyveres lövészet, tájékozódási mátrix, autós szimulátor, RC tank vezetés, tudáspróba és puzzle, illetve sor- és váltóverseny.

„Két fontos dolgot emelnék ki a versennyel kapcsolatban. Az egyik, hogy ez tulajdonképpen a kadétképzés előszobája. Itt ismerkedhetnek meg először az általános iskolások, hogy milyen mozgásformákkal, feladatokkal is jár együtt egy kadétképzés, milyen képességekre van szükség. Egyfajta pályaorientációs szerepe is van a Bátrak Ligájának. A versenybírók kadétok lesznek, akik formaruhában állnak ott és segítenek a versenyzőknek, így már testközelből is lesz tapasztalatuk a részvevőknek a kadétokról. A másik nagyon fontos tényező, ami ehhez a megmérettetéshez tartozik, az maga az élmény, hogy nem sablonos, labdás, akadálykerülgetős versenyszámok között mérik össze tudásukat a gyerekek, hanem izgalmas, a honvédelemhez köthető feladatok között. Nem a mindennapi, általános testnevelésórák köszönnek vissza, hanem annál egy még izgalmasabb világ” – mondta a Bátrak Ligájával kapcsolatban Kálmán Péter szakmai osztályvezető.

Füzesabony után november 30-án Fóton, december 7-én pedig Dombóváron szállnak versenybe a diákok.

Forrás>>

Résztvevő csapatok:

Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 

7.a osztály

Nagy Janka Mária

Tatai Bálint

8.a osztály

Káli Dorottya

Kerekes Gréta

Márton György

Szabó Péter

Szegő Vivien

Valent Vencel

Egri Hunyadi Mátyás  Általános Iskola

Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola

I.helyezett

Egri Lenkey János Általános Iskola

III. helyezett

Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola Gimnázium

II. helyezett

Felsőtárkányi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Hevesi József Tagiskolája

Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Sütő András Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagiskolája

Szihalmi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 

Gratulálunk!

Felkészítő tanárok: Bernáth Melinda

                                    Erdélyi Annamária

Köszönetünket szeretnénk kifejezni a 60. Területvédelmi Zászlóalj Honvédelem Oktatási Referensének, Pallagi Csaba Törzsőrmesternek, aki a felkészülésünket segítette.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése