A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2013. május 16., csütörtök

ERDEI TÁBOR-PARÁDFÜRDŐ 
6.A ÉS 6.B OSZTÁLY
2013.MÁJUS


Erdei tábor Parádfürdőn

Május 6-10-ig a Teleki Blanka Általános Iskola 6. évfolyama Parádfürdőn vett részt egy hetes erdei táborban osztályfőnökeikkel, Bernáth Melinda és Kutasiné Karanyicz Katalin tanárnővel. Kísérőként velünk tartott Antal Zoltánné, Ági néni is.
Igazi aktív kikapcsolódás volt ez, miközben a gyerekek hasznos ismeretek birtokába is jutottak a Mátra élővilágáról, ásványkincseiről, a recski munkatábor történelméről. Emellett üveg- és kristálycsiszoló műhelyben is jártunk, ahol ezzel az igazán érdekes és ritka mesterséggel is megismerkedtek a gyerekek.
A tábor gyönyörű környezetben, közvetlenül az erdő szélén fekszik. Így természetesen többször tettünk rövidebb-hosszabb túrákat az erdőbe. Hosszabb túra volt az Ilona-vízeséshez tett kirándulás. Eztán zseblámpát ragadtunk, és éjszakai csillagtúrán is részt vettünk. Megvizsgáltuk a Tarna-patak vizét és élőlényeit, kavicsokat gyűjtöttünk belőle, amelyek alapos tisztítás után szép mintákat kaptak a gyerekek ecsetjei által. De készítettek csapatzászlót is, majd a csapatok egy rolleres sorversenyen mérték össze erejüket. Éjszaka pedig izgalmas kincskeresés kezdődött.
Emellett karaoke és utolsó este diszkó is várta a gyerekeket. Szintén az utolsó napon igazi meglepetést kaptunk: egy bűvész-show-n vehettünk részt. Máig elhangzik közöttünk a kérdés: „vajon hogyan csinálta?” A délelőtt gyűjtött fából estére csodálatos tábortüzet varázsoltak a fiúk. Ez alatt a lányok megismerkedtek a tésztadagasztás rejtelmeivel, vacsorára pedig az általuk készített finom kenyérlángost fogyasztottuk el.
Két szülinaposunk is volt a tábor alatt, akiknek meglepetésekkel kedveskedtünk.
Köszönjük szépen a Kalandvár Egyesület lelkes csapatának a változatos programokat, kedvességüket.
Maradandó emlékekkel tértünk haza, s a buszon, Füzesabony felé közeledve kórusban mondták a gyerekek: „Vissza! Vissza!”

Bernáth Melinda

6.a osztályfőnök

További képek:   :)
https://plus.google.com/photos/115591106583154694152/albums/5878511303026733025?hl=hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése