A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2013. május 27., hétfő

MEGYEI TŰZOLTÓVERSENY - Gyöngyöshalász
2013.május 25. szombat

4. HELYEZÉS!!!!

GRATULÁLUNK!!!!!!!!!!!!



Idén május 25-én, Gyöngyöshalászon került megrendezésre a megyei tűzoltóverseny. Iskolánk Tűzmanói az ifjúsági kategóriában a 4. helyen végeztek.
A verseny két részből áll: az ún. vizes vagy hagyományos szerelésből, valamint akadálypályán végrehajtott váltófutásból. A vizes szerelés a tömlők és osztók megfelelő csatolásából és kihúzásából áll. A futamnak akkor van vége, amikor a pálya végén a két sugaras által tartott sugárcsőből megjelenik a víz. Mivel a tűzoltók is így végzik az oltást, így a gyerekek is pontos tudást szereznek a hivatásosok munkájáról, emellett tűzbiztonsági ismeretekkel is rendelkeznek. Mindez igen hasznos tudás mindennapi életükben is.
Az akadálypályán végzett váltófutás is igazi erőpróba. Csőben kúszást, gerendán futást is végre kell hajtaniuk, a végén két osztóra csatolt tömlő és sugárcső szereléssel.
Bázin Bianka, Császár Anikó, Csepregi Orsolya, Dobó Nikoletta, Kiss Renáta, Nagy Vanda,  Rendik Bianka 6.a osztályos lányok kitartása és lelkesedése garancia volt a szép eredményre. Kimerítő, de nagyon szép napot töltöttünk el a versenyen.
Köszönet a felkészítésért a Szent Flórián Tűzoltó Egyesület tagjainak.

Bernáth Melinda

6.a osztályfőnök


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése