A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2015. július 3., péntek

FELSŐS NYÁRI TÁBOR BALATONMÁRIAFÜRDŐN
2015. 

Kitört a vakáció, elérkezett idén is a nyári tábor ideje 26 felső tagozatos Telekis diák számára. Június 27-től július 1-ig töltöttünk felejthetetlen, élményekben gazdag napokat Balatonmáriafürdőn. Kora reggel várt minket a busz, ami csodaszép tájakon vitt minket a Balaton partjához. Szállásunk a Hotel Napsugár volt, gyönyörű, jól felszerelt, minden igényt kielégítő szobákkal és kiszolgálással. Köszönjük szépen szállásadóink, különösen Kati néni kedvességét, aki minden kívánságunkat teljesítette.
Már első nap, érkezésünk után elsétáltunk a balatonmáriafürdői kikötőbe. Fürdést ugyan nem engedett ekkor még az idő, de sebaj! Vízibiciklizésre és a szép kikötő feltérképezésére, fagyizásra mégiscsak lehetőséget adott.
Második napon elutaztunk a közeli Marcaliba, ahol egy fedett élményfürdőben elfeledkezhettünk a kinti esős időről. Úszómedencében úszhattak az ügyesebbek tanár bácsi felügyeletével. A lazulásra vágyók pezsgőfürdőt élvezhettek, vagy a szaunában, gőzkabinban is eltölthettek egy kis időt. Majd végre kisütött a nap, beindult a kinti csúszda, amit a kis csapat rögtön birtokba is vett!
Hétfőn az utunk Keszthelyre vezetett. Itt a Festetics-kastélyt és a hintómúzeumot tekintettük meg. Régi idők csodaszép emlékeit láttuk, majd a kastély környéki parkban sétáltunk. Fagyizás után visszatértünk a szállásunkra, majd strandolás következett végre a Balatonban!
Kedden kicsit messzebbre vezetett az utunk: a veszprémi vadasparkba. Utazás közben megcsodáltuk a gyönyörű Badacsonyt, és a Balaton partját. Nagyon szép napot töltöttünk itt a különleges állatokat megcsodálva. Visszatérve természetesen újra a fürdőzésé volt a főszerep.
Utolsó nap délelőtt is volt lehetőségünk még fürdőzésre, majd a finom ebéd után indultunk haza, búcsút intve a szép Balatonnak.
Szép emlékeket, élményeket szerzett újra a kis csapat, a kikapcsolódás számtalan lehetőségét felhasználva. A parton foci és kosárlabda-„bajnokságok” is folytak. Sokat sétáltunk és megcsodáltuk a gyönyörű balatoni naplementét. Hiába volt televízió is a szobákban, a gyerekek inkább együtt töltötték az időt, jókat beszélgetve, jókat nevetve! Hazaúton a jelszó újra ez volt: „Jövőre veletek ugyanitt!”
Ezúton köszönjük szépen Sulyok István tanár bácsi, mint kísérő pedagógus segítségét! Valamint Marót Miklós buszvezetőnk segítőkészségét, munkáját, hogy vigyázott biztonságos utazásunkra. Külön köszönet jár még Ragó Attila képviselő úrnak, az oktatási bizottság elnökének, aki a csomagjaink szállításban nyújtott számunkra segítséget. Végül, de nem utolsósorban, kihagyhatatlan a szülők támogatása, akik lehetővé tették a gyerekek részvételét a táborban, maradandó élményekkel gazdagítva őket ezzel!
Bernáth Melinda


táborvezető
További képek:
Sajnálatos módon a képek le-és feltöltés közben összekeveredtek.
Helyszínek: 
1.Séta a kikötőben, strandolás, koncert és játék a parton, a szálláshelyünkön és buszozás közben. — Balatonmáriafürdő környékén.
2. Élmény  - és gyógyfürdő Marcali

3. A Festetics-kastélyban, hintómúzeumban, és séta a kastélykertben, Keszthely

4. Vadaspark

(szerk.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése