A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2015. május 21., csütörtök


A TAVASZ ÜNNEPE

Minden évben megrendezésre kerül iskolánkban a Madarak és Fák Napja, így történt ez most is.
A füzesabonyi lőtéren, a szabadban 6 fős csapatokat alkotva versenyeztünk egymással. De lépjünk vissza pár napot…
A lányokkal elterveztük, hogy alkotunk egy csapatot, nagyon készültünk rá. Rajzoltunk menetlevelet, készítettük a kitűzőt, fogalmaztuk az indulónkat, valamint ki kellett találnunk, hogy mi legyen a csapatunk neve. „ Abonyi palánták” néven neveztünk be.
Eljött a várva várt nap. Ezen a szép májusi napon az idő is kedvezett a szabadtéri programoknak. Reggel az iskola előtt volt a gyülekező az osztálytársakkal és a tanárokkal.
Kerékpárral mentünk ki a lőtérre, de volt aki sétálva tette meg ezt az utat. Mikor kiértünk, minden osztály elfoglalta a választott helyet. Lepakoltunk, de egy hangos síp odahívta az egész iskolát gyülekezni. Elmondták, hogy milyen csapatok indulnak, az első illetve a második körben. A mi csapatunk később versenyzett, ez idő alatt segítettünk a főzés előkészületeiben, majd elérkezett az idő és mennünk kellett az első állomásra. Sok feladatot kellett teljesíteni, de mivel fáradtak és kimerültek voltunk, nem sikerült maximális eredményt elérnünk. A záró állomáson összesítették a pontjainkat, nem csüggedtünk el, mert már a bográcsban készen volt a paprikás krumpli. Egy jót ebédeltünk, utána szabad program következett.
Ez volt eddig a legjobb és legemlékezetesebb Madarak és Fák Napja. Jövőre is remélem ilyen jó és még izgalmasabb lesz ez a nap.
Jablonkai Laura

7.b

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése