A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2016. június 15., szerda

OSZTÁLYKIRÁNDULÁS 2.B
MEZŐKÖVESD
2016. JÚNIUS 14.

Ragyogó napsütésben keltünk útra a várva várt napon. A mezőkövesdi vasútállomáson megszálltuk a közel 100 éves gőzmozdonyt, majd elsétáltunk az ősi városrészbe, a Hadasba. A Mézeskalácsos Házban kedves fogadtatásban volt részünk. Megismerkedtünk a jellegzetes finomság készítésének történetével, majd mi is munkához láttunk. Két-két kalácsot díszítettünk, melyeket emlékül haza is hoztunk.
A Kisjankó Bori Emlékházban az idegenvezetőnk mesélt Kisjankó Bori néniről, a matyó népművészetben betöltött szerepéről. Sok érdekeset tudtunk meg a matyó népcsoport történetéről, életéről, szokásaikról, hagyományairól, világhírű hímzésmintáiról.
Utunk következő állomása a Mezőgazdasági Gépmúzeum volt. Itt láttunk vízimalmot, rengeteg régi munkagépet, traktort, földműveléshez használt eszközt. Nagy örömünkre húzhattunk vizet egy gémeskútból és felszállhattunk a traktorokra, s egy cséplőgépre is.
Ezután fagyiztunk, majd a Kavicsos tónál lévő játszótéren olyan lelkesedéssel játszottunk, mintha nem is lett volna mögöttünk több kilométer.
Vidáman, sok élménnyel gazdagodva tértünk haza, s utólag már nem bánjuk, hogy az esős időjárás miatt kétszer is elhalasztottuk az osztálykirándulást. Megérte!   
                                                                     A 2.b nevében Farkas Judit

                                                                                  tanító néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése