A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2016. június 21., kedd

TANÉVZÁRÓ ÜNNEPSÉG
2016


A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Alapítvány ebben a tanévben is jutalmazza osztályfőnökeik javaslata alapján azokat a tanulókat, akik valamilyen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.
Nem volt könnyű dolgunk a döntésben, hiszen tanulóink versenyeredményekben igen eredményes véget zártak.
Az Alapítványunk szabályzatában meghatároztuk, hogy alapítványi jutalomban csak kétévente részesülhetnek tanulóink. Így azok, akik tavaly már kaptak jutalomkönyvet, és az idén is megérdemelnék, sajnos, nem részesülhetnek benne.
A 2015-16-os tanévben Alapítványunk kuratóriuma a következő tanulókat jutalmazza iskolai és iskolán kívüli teljesítményükért:
Iskolánk 4. a osztályának tanulója első jutalmazottunk. Négy éven keresztül kitűnő tanulmányi eredményt ért el, példás a magatartása és szorgalma, az osztályát erősíti közösségi munkájával. A Gárdonyi Géza Vers- és Prózamondó Versenyen 2. helyezést ért el az elmúlt évben, míg ebben a tanévben a zsűri kiemelt elismerését kapta. A káli hangos olvasási versenyen 3. lett. Az Országos Mesevetélkedőn csapatával a megyei 4. helyezést szerezte meg Mohácsi Petra.
Kitűnő tanulmányi eredményű 4. osztályos tanuló a következő jutalmazott is, aki a tanulás mellett igen eredményes úszó is. A XXVIII. Bitskei Emlékversenyen 200 méteres hátúszásban 3., az I. Sanatmetal Pro Agria Úszóversenyen 50 méter háton 4., csapatban a 4X50 méter vegyesben 1., a Heves megyei Diákolimpián 50 méter háton szintén 1., a BVSC Kupa Nemzetközi Úszóversenyen 100 méteres háton 2., 200 méter háton 4. lett. Eredményei alapján a Magyar Kormány és a Magyar Úszószövetség által támogatott Jövő Bajnokai országos programba választották Besenyei Liza 4. b osztályos tanulót.
         A harmadik jutalmazottunk egy 6. a osztályos tanuló, aki szintén példamutató magatartású és szorgalmú. Tanulmányi eredménye kitűnő. Az Országos Honismereti versenyen csapatával eredményesen szerepelt. A Kölcsey Ferenc megyei nyelvi versenyen magyar nyelvből megszerezte az első helyezést. Az iskolai tanulás mellett az Alapfokú Művészeti Iskola növendéke is, zongorázik. Hangszerével többször szerepelt eredményesen különböző versenyeken, legutóbb az egri kistérségi zongoraversenyen ért el harmadik helyezést Bodnár Nóra.    
A következő díjazott a 7. b osztály tanulója. Jeles tanulmányi eredményű, aktívan vesz részt a kézilabdacsapat munkájában. Közösségi munkája osztályában kiemelkedő. Sokoldalú érdeklődését mutatja, hogy ebben a tanévben történelem, magyar nyelv és szép magyar beszéd versenyen is eredményesen szerepelt. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a LilaVegyész Országos kémiaversenyen, ahol megszerezte az országos 15. helyet. Rajzversenyen harmadik lett Kovács Petra 7. b osztályos tanuló.
Az elmúlt hét végén, a ballagási ünnepségünkön már jutalmaztuk a ballagó nyolcadikosokat, de alapítványunk kuratóriuma is szeretné ezt megtenni.
Általános iskolai tanulmányai során végig kitűnő eredményt ért el a következő tanuló. Osztályának meghatározó személyisége volt nyolc évig, magatartása, habitusa, közösségért végzett tevékenysége példaértékű. Évek óta aktívan kézilabdázik, jelenleg is erősíti az ificsapatot és a felnőtt csapatot is Végh Lolita Erika 8. a osztályos tanuló.
Kimagasló tanulmányi eredményéért és több versenyen való eredményes szerepléséért jutalmazzuk a következő tanulót. Kimagasló tanulmányi eredményű, példamutató magatartású. Ebben az évben a Lota János szövegértési és helyesírási verseny megyei fordulójában igen eredményesen szerepelt. A Kölcsey Ferenc megyei nyelvi versenyen 8. lett, a Széchenyi István Katolikus Általános Iskola által szervezett megyei történelem versenyen csapatával 3. lett, a Szilágyi Erzsébet Gimnázium által szervezett magyar nyelv és irodalom versenyen megyei 5. lett Lóczi Boglárka Fanni 8. b osztályos tanuló.
Alapítványunk ebben az évben 50 000.- forinttal támogatja az iskola által szervezett nyári táborokat, korszerű audio eszközöket vásároltunk az elavultak helyett, így a jelenleg használt vezeték nélküli mikrofonokat is, támogattuk kisebb-nagyobb összeggel az év végi jutalmazásokat, év közben rendezett programokat. Már beszereztük az udvarunk élhetőbbé tételéhez szükséges anyagokat, de az időjárás közbeszólt, így a tervezett időpontban nem tudtuk megvalósítani az udvari játékok megfestését. Szeretnénk a megújult udvarral várni szeptemberben diákjainkat.
Eredményesen pályáztunk az önkormányzat civil szervezetek számára meghirdetett pályázatára, s ezzel 200 ezer forintot nyertünk.  Ezt az összeget udvari bútorok beszerzésére és növények ültetésére fogjuk fordítani. A munkálatokhoz kérjük az Önök segítségét is, amiről az iskola blogján fogunk tájékoztatást nyújtani.
Köszönöm a támogatásukat és a figyelmüket!

További képek:
https://goo.gl/photos/qW5SeWy4pGA5GiYm9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése