A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2015. június 29., hétfő

                                                 Tisztelt Olvasók!
A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Alapítvány ebben a tanévben is jutalmazza osztályfőnökeik javaslata alapján azokat a tanulókat, akik valamilyen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.
Nem volt könnyű dolgunk a döntésben, hiszen tanulóink versenyeredményekben igen eredményes véget zártak.
Az Alapítványunk szabályzatában meghatároztuk, hogy alapítványi jutalomban csak kétévente részesülhetnek tanulóink. Így azok, akik tavaly már kaptak jutalomkönyvet, és az idén is megérdemelnék, sajnos, nem részesülhetnek benne.
A 2014-15-ös tanévben Alapítványunk kuratóriuma a következő tanulókat jutalmazza iskolai és iskolán kívüli teljesítményükért:
Iskolánk 4. a osztályának tanulója első jutalmazottunk. Kitűnő tanuló és példás magatartású diákról van szó, aki az alsó tagozatban végig nyújtotta kimagasló eredményét.
A Kompolton rendezett megyei matematika versenyen 2. helyezést, a Lotz János Szövegértési és Helyesírási Verseny megyei 3. és a Bonyhádon rendezett országos fordulón a 10., a Hevesen rendezett Kölcsey Ferenc megyei nyelvi versenyen a 7. helyet szerezte meg Kapocsi Johanna.
         A második jutalmat egy ötödik osztályos tanuló kapja. A tanévet kitűnő eredménnyel zárta, ezért általános nevelőtestületi dicséretben részesült. Ő is a magyar irodalmat és nyelvet szereti, hiszen ezen tantárgyi versenyeken szerez meg szép helyezéseket. A Kazinczy Szép Magyar Beszéd iskolánkban rendezett megyei fordulóján az 5-6. osztályosok kategóriájában megkapta az első helyezettnek járó Péchy Blanka emléklapot, a Hevesen rendezett Kölcsey Ferenc megyei nyelvi versenyen a korosztályában a második díjat szerezte meg Mohácsi Patrícia 5. b osztály.
         Tovább lépve a hetedik évfolyamra egy fiatalember következik a jutalmazottaknál. Példás magatartású és szorgalmú diákról, jeles tanulóról van szó. Évek óta eredményesen szerepel a főleg humán tárgyú tanulmányi versenyeken, különösen az idegen nyelvet kedveli. Már az elmúlt tanévben is remekül szerepelt a Neumann Középiskola által hirdetett német nyelvi versenyen, amin az idén a korosztályában hetedik lett. A megyei Kölcsey Ferenc Német Nyelvi Versenyen is első helyezést ért el. Az idegen nyelv mellett a matematika is kedvencei közé tartozik, a Varga Tamás matematika verseny iskolai fordulóján harmadik lett.
Vig Tamás 7. b osztály.
Az elmúlt hét végén, a ballagási ünnepségünkön már jutalmaztuk a ballagó nyolcadikosokat, de alapítványunk kuratóriuma is szeretné ezt megtenni.
Kimagasló tanulmányi eredményéért és több versenyen való eredményes szerepléséért jutalmazzuk a következő tanulót. Az Országos biológia verseny 2. fordulójába jutott, a Varga Tamás matematika verseny iskolái fordulóját megnyerve a 2. fordulóban a 4. helyezést szerezte meg, a lila vegyÉsz kémia verseny iskolai fordulójában első helyezést ért el, s a második fordulóba jutott Mező Dénes 8. a osztályos tanuló.
A következő díjazott 8. b-s, ő a Lotz János Szövegértési és Helyesírási verseny megyei fordulóján 3. lett, a Kölcsey Ferenc megyei nyelvi versenyen 2., az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló Általános Iskolája által meghirdetett helyesírási versenyen 5. helyezést ért el. Eredményesen szerepelt a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei Helyesírási versenyen és a Szilágyi Erzsébet Gimnázium által meghirdetett helyesírási versenyen Gergely Kiara 8. b osztályos tanuló.
A következő tanuló sportteljesítménye miatt került a díjazottak körébe. A 4. korcsoportos megyei kézilabda verseny 2. helyezett csapatának tagja, régiós válogatott, az év legjobb ifjúsági játékosa Magyar Krisztián 8. b osztályos tanuló.
Alapítványunk ebben az évben 45 000.- forinttal támogatja az iskola által szervezett nyári táborokat, 72 000.- forintért az egyik tanteremben tönkrement projektor izzóját pótolta, 48 ooo.- forinttal járult ahhoz, hogy iskolánk arra érdemes tanulói a mai napon a szép bizonyítvány mellé még egy-egy hasznos olvasmányhoz is jussanak. Kiadásaink között szerepelt a Vizes hét program és a Madarak és fák napi program támogatása is. Ezeknek a rendezvényeknek a támogatásával is igyekszünk jól hasznosítani az Önök által felajánlott személyi jövedelemadó 1%-át.
Itt szeretném figyelmüket felhívni a 2015-ös tanévben meg -  rendezendő jótékonysági bálunkra.
Köszönjük a támogatásukat és az érdeklődésüket!


Füzesabony, 2015. június 19.                                                  Fejes Ildikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése