A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2015. június 8., hétfő

KÖNYVEK ÉJSZAKÁJA

EGER
2015.06.05-06.


2015. június 5-én és 6-án került megrendezésre a Bródy Sándor Megyei Könyvtárban, az ünnepi könyvhét részeként, a Könyvek Éjszakájára. A két napos program jutalom volt azoknak a csapatoknak, akik az előzetes feladatokat a legjobban oldották meg. Ehhez a gyerekeknek 5 könyvet kellett elolvasniuk, majd a regények feldolgozásához különböző típusú feladatok közül választhattak. A Teleki kis csapata ezek közül kettőt is megoldott, amellyel kiérdemelte a jutalomprogramon való részvételt:
-         Leiner Laura: Bábel című regényének új befejezést írtak.
-         Ugyanerről a regényről egy szép tablót készítettek.
A csapat tagjai az 5.b osztályból kerültek ki: Besenyei Vivien, Gyenes Martina, Kis Vivien és Mohácsi Patrícia.
A program a csapatok bemutatkozásával kezdődött, majd Incze Zsuzsa szerkesztő-rendező, a 21 éves Csellengők című televíziós műsor alapítójának érdekes és megható előadásával, beszélgetésével folytatódott. Ezután az éhes gyerekek és felnőttek elsétáltak a Gárdonyi Géza Gimnázium ebédlőjéhez, ahol nagyon finom vacsora várt minket. Visszatérve a csapatok Litera-Túra elnevezésű vetélkedőn vettek részt. Állomásról állomásra járva, az elolvasott regényekhez kapcsolódó izgalmas feladatokat kellett megoldaniuk. A napot zumba-party, és az egri Feel Good együttes koncertje zárta. Majd a csapatok kerestek egy kis kuckót a könyvtár valamelyik részlegén. Nem minden napi élményben volt részünk, ugyanis az éjszakát hálózsákokba bújva, ott tölthettük. Szombaton, finom reggeli után, felejthetetlen emlékekkel tértünk haza.
Köszönjük szépen a könyvtár minden kollégájának vendégszerető kedvességét, különösen a verseny és rendezvény két fő szervezőjének: Bodor Katalinnak és Kelemenné Csuhay Zsuzsannának.
Bernáth Melinda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése