A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2017. október 11., szerda

A 200-as Arany – busz
a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgókiállítása



A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2017 májusában nyílt meg a 200 éve született Arany János előtt tisztelgő, Önarckép álarcokban című kiállítás. Az évforduló alkalmából készült egy vándorkiállítás is, mely – ahogyan a korábbi években már három alkalommal – egy buszban rendeztek be. Az átalakított 200-as Arany busz 2017 júliusától egy éven át járja az országot.



A kiállítás Arany János életművét, életét, költészetének máig ható eleven erejét versek, képek, relikviamásolatok, hang és filmfelvételek segítségével mutatja be. A látogatókat aktivizáló, fából készült egyedi installációs elemek nem csupán különleges látványvilágot teremtenek, de segítik a szövegértelmezés, a befogadás folyamatát is. A beépített digitális eszközök pedig éppúgy lehetőséget nyújtanak Arany költészetének és pályájának mélyebb megismerésére, mint verseinek élvezetére, vagy éppen a szórakoztató játékra.
A buszt minden helyszínen szakmailag felkészült kollégák kísérik, így kérhető vezetés, illetve foglalkozás is.
A busz melletti pihenőben a látogatóknak alkalma van Arany – köteteket lapozgatni, kvízeket kitölteni, szójátékokat játszani, és kipróbálni erejüket egy petrencés rúddal vagy egy malomkővel is.

Az Arany busz magyarországi és a határon túli magyarlakta településeket keres fel. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése