A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2017. október 26., csütörtök

MÁV-csoport
Színezd újra! 
Alkotói Napok
2017

Lezárult a MÁV Zrt. „Színezd újra! Alkotói Napok 2017.” pályázat elbírálási szakasza. Iskolánkból két 15 fős csapat jelentkezett a pályázatra. A pályázókat Antal Zoltánné tanárnő koordinálta.
A felhívás a következő volt: 

  Nem tetszik az aluljáró üres vagy összefirkált fala?   
 Szervezzetek csapatot, pályázzatok, alkossatok!

A  MÁV-csoport  általános  iskolás  és  középfokú  intézményekben  tanulókból  álló csapatokat keres.

Van  néhány  lehangolóan  üres  gyalogos  aluljárónk,  amit  szeretnénk  kifestetni.  Rátok gondoltunk!

Olyan, legfeljebb 15 fős, 10-16 év közötti tanulókból és tanárokból/kísérőből álló csapatok jelentkezését várjuk, akik szeretnének valami szépet alkotni. A csapattagok lehetnek egy osztályból, de az iskolán belül akár több osztályból is. A lényeg, hogy legyen legalább egy tanár veletek, de egy csapattag jól rajzoló szülője is jól jöhet.  Kell egy terv, amit A4-es, fekvő formátumú lapra rajzoltok, aztán elkülditek nekünk elektronikusan.

Mi  átnézzük  a  beérkező  terveket,  és  a  legjobbaknak  megadjuk  a  lehetőséget,  hogy teljesen legálisan kifessék egy-egy aluljárónkat. Nem graffitit szeretnénk, hanem olyan falfestményeket, amelyek kellemesebbé teszik a környezetet.

A téma szabadon választható. Lehet természet, épített környezet, vasúttal kapcsolatos téma, de örülnénk szépen megtervezett geometriai vagy természeti formáknak is. Egy csapat egy pályaművel jelentkezhet. A kijelölt helyszínek közül a hozzátok legközelebb esőt érdemes választani, mert az odautazás költségeit nem tudjuk vállalni, de a festéket és eszközöket mi biztosítjuk.

Szervezzetek csapatot, pályázzatok, alkossatok! Újságok fognak rólatok írni, sőt tévéseket is hívunk.

Az értékelés során komoly dilemmát okozott, hogy egységes vagy többféle stílusú rajzok díszítsék az aluljárót. Végül az előbbi koncepció mellett sorakozott  fel az értékelést végző zsűri.  
"Az a tény, hogy most egyet választottunk a sok-sok alkotás közül, nem jelenti azt, hogy a többi pályamű ne lett volna szép, jó és szívmelengető alkotás. Ezért kérjük, hogy a rajzolók közül senki se veszítse el a lelkesedését! A népi motívumok felfestése nagy kihívás, amihez szükség lesz  valamennyi pályázó gyermek segítő kezeire."

A  szakmai zsűri döntése szerint a győztes pályamű a teljes aluljáró kifestésére alkalmas sormintaszerű, indás népi motívumok.


A győztes pályamű


 A másik csapat tervei












A tervek megvalósítása az őszi szünet után kezdődik Antal Zoltánné vezetésével. 

GRATULÁLUNK!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése